Vuoden 2007 tilinpäätös, Joutsanrannan rivitalohankkeen rahoitus ja Leivonportin osakkeet puhuttivat maanantaina Joutsan kunnanvaltuustoa. Kipakoitakin kommentteja kuultiin.

– Päätöksentekoon kaivataan avoimuutta. Vaikka taloutta on luvattu tarkoin seurata, niin me hallituksessa olevat olemme nähneet vain kerran laskelmia, jotka nekin olivat kehnoja, kommentoi valtuutettu Jari Reponen (kok.) tilinpäätöstä, joka hyväksyttiin.

Veikko Sakomaa (kesk.) vaati puolestaan parempaa pohjaesitystä Joutsanrannan rivitalohankkeen rahoituspykälään. Tämä asia palautettiin uuteen valmisteluun.

– Kunnan talous on kuralla ja silti isoja lainoja ollaan antamassa tällaisilla ehdoilla. Lainalla on oltava laina-aika ja korko. Tulee ihan Ratakeskus-ajat mieleen tällaisesta esityksestä, Sakomaa jyrisi.

Leivonmäen Yritystalon, eli Leivonportin osakkeiden osto Keski-Suomen Osuuspankilta oli esillä valtuustossa jo toistamiseen.

Asia palautettiin vielä kertaalleen valmisteltavaksi. Yhtenä syynä tähän oli paikallislehti Joutsan Seudun käsiinsä saama, kunnan asianajajalta helmikuussa tilaama selvitys.

Selontekoa ei oltu jaettu valtuutetuille. Reijo Hamina (sd.) totesi pimittämismenettelyn olevan valtuuston aliarvioimista.

– Tällainen lausunto on annettava valtuustolle päätöksenteon pohjaksi. Päinvastainen menettely on ollut valtuutettujen aliarvioimista. Esitän että käsittely siirretään, jotta lausunto saadaan kaikkien käyttöön. Muutenkaan tämä taloustilanne ei puolla tämän kaltaisia kauppoja, painotti Hamina.

LUE LISÄÄ VIIKON 27 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088