Joutsan paloaseman päällikön virkaa ei ole saatu täytettyä ja se tulee uudelleen hakuun. Toivakan palopäällikkö Jorma Kautto jatkaa siten pitkälle syksyyn vt. päällikkönä Joutsassa. Käytännössä paikallinen johtovastuu on pitkälti palotarkastaja Teijo Mäkisen harteilla.
Virka oli haussa jo keväällä, mutta hakijoita ilmaantui vain kaksi. Heistä vahvimmin oli tyrkyllä sysmäläinen, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön palveluksessa oleva Pasi Uurasmaa. Hän ilmoitti maanantaina, että ei ota virkaa vastaan.
Joutsan Seudun saamien tietojen mukaan pelastuslaitoksen ja hakijan välillä neuvoteltiin tuloksetta ainakin virkaan liittyvistä päivystysvelvollisuuksista.
Vt. pelastusjohtaja Risto Helmisen mukaan virka laitetaan uudelleen hakuun. Tämä tapahtuu kuitenkin vasta lomien jälkeen elokuussa. Teijo Mäkisen avuksi Helminen lupaa Joutsaan tilapäisiä vahvistuksia muista yksiköistä.

LUE LISÄÄ VIIKON 26 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088