Joutsan kunta ei voi käyttää etuosto-oikeutta Österbergin hallin tapauksessa. Kunnanhallitus ei ottanut asiaa maanantain kokouksessa edes käsiteltäväksi, koska etuostolakia ei voi tässä tapauksessa soveltaa.
Etuosto-oikeutta voi käyttää, jos maata hankitaan yhdyskuntarakentamista tai virkistys- ja suojelutarkoituksiin. Österbergin hallia olisi tarkoitus käyttää teollisuustoimintaan ja se sijaitsee luonnollisesti teollisuustontilla, joten kunnan etuosto-oikeus on nyt poissuljettu mahdollisuus.
Tiloissa toimii graafisen alan jälkikäsittelyä tekevä Pihox Oy. Österbergin halli kuului Joutsan Konepalvelu Oy:n konkurssipesälle, joka myi tilat sijoittajille. Pihox jäi tarjouskisassa toiseksi. Tilanne nosti esille uhan siitä, että Pihox Oy joutuu siirtämään osan tai kaiken tuotannostaan Mäntyharjulle. Tämän estämiseksi kunta tutki mahdollisuuden hankkia Österbergin halli omistukseensa etuosto-oikeuden kautta.

Kunnanjohtaja Harri Nissinen on asiasta päätöksen jo 17.6. Pihox Oy:stä kerrotaan, että yrityksen suuntaan on oltu viimeksi yhteydessä pari viikkoa sitten, eikä tästä uusimmasta käänteestä ole erikseen ilmoitettu.
Tilanteen johdosta yritys joutuu etsimään Österbergin hallissa tällä hetkellä oleville kahdelle tuotantolinjalle uudet tilat. Jo aiemmin on varmistunut, että Pihox Oy siirtää osan tuotannostaan Mäntyharjulle. Joutsasta siirtyy alkuvaiheessa Mäntyharjulle 4–5 työntekijää.
Teollisuustien kahdella linjalla toiminta jatkuu toistaiseksi normaaliin tapaan.

LUE LISÄÄ VIIKON 26 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088