Metsäjätti UPM käynnistää yt-neuvottelut Leivonmäen sahalla jo toistamiseen tänä vuonna. Pahimpana uhkakuvana on, että saha lopetetaan. Yt-neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen elokuun alkuun mennessä.

Vuonna 1960 perustettu Leivonmäen saha työllistää 63 henkeä. Vuosituotantokapasiteetti on noin 80.000 kuutiometriä sahatavaraa. UPM:n mukaan Leivonmäen sahan toiminta on ollut tappiollista jo jonkin aikaa. Sahalla on tämän vuoden ajan tehty lyhennettyä työviikkoa.

Sahojen tilannetta on heikentänyt puun saatavuusongelmat Suomessa sekä yleinen heikko markkinatilanne. Lopettaminen ei tässä vaiheessa uhkaa UPM:n muita sahoja.

UPM:n sahaliiketoimintojen johtaja Tuomo Visanko kommentoi Joutsan Seudulle, että Leivonmäen yksikön pieni koko ja tekninen taso ovat lakkauttamisuhan taustalla.

JOUTSAN SEUTU SEURAA TILANNETTA MYÖS
KOTISIVUILLAAN – LUE LISÄÄ VIIMEISTÄÄN
VIIKON 25 LEHDESTÄ