Toimenpiteet Joutsan talouskurimuksen selättämiseksi ovat lopulta alkamassa. Joutsan kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnallisneuvos Terttu Hentinen (kesk.) pitää yhtenä vaihtoehtona jopa loppuvuoteen ajoittuvia henkilöstön lomautuksia.

– Jos muita keinoja ei löydy, niin henkilöstön lomautukset ovat äärimmäinen vaihtoehto, Terttu Hentinen sanoo.

Joutsan viime vuoden taloussukellus pääsi yllättämään poliitikot. Tulos jäi miljoona euroa tappiolle. Vuosikate oli puolestaan 347.000 euroa miinuksella. Myös Leivonmäen viimeinen tilikausi jäi miinukselle.

Terttu Hentinen ei vielä tässä vaiheessa halua spekuloida mahdollisten lomautusten laajuudesta. Se on kuitenkin selvää, että ”työntekijöitä on runsaasti”. Irtisanomiset eivät ole mahdollisia työntekijöiden viiden vuoden suoja-ajan vuoksi.

LUE LISÄÄ VIIKON 21 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088