Jyväskylän käräjäoikeus on hylännyt joutsalaista maanviljelijää koskeneen syytteen epäillystä eläinsuojelurikoksesta. Sen sijaan hänet tuomittiin 15 päiväsakkoon, yhteensä 90 euroon eläintautilain säännösten rikkomisesta.

Tapaus juontuu kevättalvelle 2006, jolloin maanviljelijä oli syyttäjän mukaan jättänyt viisi nautaeläintä vaille tarpeellista hoitoa. Seuraamuksena syyttäjän mukaan oli, että viidestä naudasta kolme kuoli. Maanviljelijä sanoi puolestaan teurastaneensa naudat normaaliin tapaan ruokakäyttöön.

Paikallinen poliisi ja eläinlääkäri tekivät 18.4.2006 yllätysratsian maanviljelijän tilalle. Tuolloin paikalta löytyi kaksi hyväkuntoista nautaeläintä. Eläinsuoja todettiin tuolloin asialliseksi. Myös ruokaa ja juomaa oli tarjolla. Epäilty ei tiennyt ratsiasta, eikä myöskään ollut paikalla. Rikosepäilystä oli tehty ilmoitus poliisille muutama päivä aiemmin.

Oikeus ei pitänyt syyttäjän näyttöä eläinsuojelurikoksesta riittävänä ja syyte raukesi. Eläintautilain säännösten rikkomusepäilyistä oikeus piti toteennäytettynä sitä, että teurasjätteitä ei haudattu vähintään yhden metrin syvyyteen.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088