Joutsan vapaa-ajanasukastoimikunta on kokoontunut tähän mennessä kaksi kertaa: vuoden 2006 elokuussa ja viime vuoden Joutopäivien aikaan. Paikallislehti Joutsan Seutu kysyi muutamilta toimikunnan jäseniltä kommentteja ja kehittämisajatuksia toimikunnan työstä.

Työvoima- ja elinkeinoministeriön virkamiehen Jarmo Palmin mielestä toimikunnan työ on tähän asti ollut lähinnä mukavaa jutustelua, josta on toistaiseksi jäänyt "vähän villoja käteen".

– Toki joitakin meistä on käytetty erilaisissa tilaisuuksissa puhujina, mikä sekin on ihan hyvä yhteistyömuoto. Jutustelu ja tietojen vaihto on sinänsä ok, jos siihen tyydytään. Mutta toimikuntaa voisi hyödyntää huomattavasti enemmän myös ihan konkreettisessa kehittämistyössä, sanoo Palm, joka toimi takavuosina myös Joutsan elinkeinoasiamiehenä.

Kari Mänty on puolestaan huolissaan Joutsan palveluista. Paikallislehden palstoiltakin on näkynyt, että erikoiskauppojen määrä uhkaa vähentyä Joutsan keskustassa. Hän pelkää erikoisliikkeiden lopettamisesta syntyvää domino-vaikutusta.

– Kun yksi erikoisliike lopettaa, se pakottaa lähtemään kaupunkiin, ja kun sinne kerran mennään, saatetaan poiketa toiseenkin erikoisliikkeeseen. Syntyy negatiivinen kierre, jonka oikaiseminen on myöhemmin vaikeampaa kuin aikaisemmin, arvioi Mänty.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088