Kiinteistö Oy Leivonmäen Yritystalon, eli Leivonportin osakkeiden osto Keski-Suomen Osuuspankilta hyllytettiin maanantaina Joutsan kunnanvaltuustossa. Kauppa palaa uuteen valmisteluun. Valtuustoryhmien yhteiseksi näkemykseksi jäi, että pankilta kunnalle siirtyviä vastuita tulee kohtuullistaa.

Osuuspankin kaupittelemat kaksi 50 neliön huoneistoa ovat olleet aikanaan Velorell Oy:n omistuksessa. Ne ovat olleet velan pantteina ja siirtyneet sitä kautta pankin haltuun. Taloyhtiön lainaa pankin omistusosuutta kohden on jäljellä 50.037 euroa. Pankki lopetti yhtiövastikkeiden maksamisen viime syksynä. Vastikkeita pankilla on pystyssä kiinteistöyhtiölle ainakin 5.129 euroa.

Joutsan kunta olisi nyt tyrmätyssä kaupassa maksanut kiinteistöosakkeista vain yhden euron, mutta saanut kaikki edellä mainitut vastuut kontolleen.

Asiassa on tullut julkisuuteen myös uusi käänne. Leivonmäkinen Pekka Tietäväinen on tehnyt myyntitarjouksen omasta sadan neliön siivustaan Joutsalle. Hän pyytää osakkeistaan 30.000 euroa, mikä on reilusti alle Osuuspankilta siirtyvien vastuiden arvon.

Yhteensä Leivonportissa on tilaa 975 neliömetriä. Tästä Joutsan kunnan hallussa on nyt 775 neliötä, eli noin 80 prosenttia.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088