Luhangan kesäkirkon ulkopuolen remontti näyttäisi pysyvän aikataulussaan. Viime vuoden kesäkuussa alkanut työ saadaan näillä näkymin päätökseen syyskuussa.

– Aikataulu riippuu pitkälti siitä, millaiset maalaussäät ovat, kertoo seurakunnan talouspäällikkö Eila Pälvimäki.

Kirkon räystään alapuoliset hirsityöt on jo saatu valmiiksi ja kirkon maalaus on parhaillaan käynnissä. Myöhemmin korjataan vielä kellotapuli sekä huonompien maalaussäiden aikaan loput ikkunat. Toukokuun lopulla kirkon pohjoispuolelle ja sakastin puolelle rakennetaan uudet kiviportaat ja pääsisäänkäynnin portaita korjataan.

Kirkkoremontin kustannusarvio oli 250.000 euroa, josta kirkkohallitukselta saadaan avustusta 53 prosenttia. Koska kirkosta on löytynyt arvioitua enemmän lahovaurioita, arvioidaan budjetin ylittyvän noin 50.000 eurolla. Tähänkin osuuteen uskotaan kirkkohallitukselta saatavan reilu puolet avustusta.

Kesäkirkko tulee olemaan käytössä tänä kesänä remontista huolimatta. Ensimmäinen tapahtuma kesällä on 8.6. pidettävä musiikkihartaus. Konfirmaatio kesäkirkossa pidetään 15.6.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088