Joutsan Myllynlahteen pesiintynyt vitsaus nimeltä karvalehti on saanut aikaan suoranaisen kansanliikkeen. Kaksi viikkoa sitten kunnanvirastolla pidettiin yleisölle suunnattu keskustelutilaisuus, jolla etsittiin ratkaisua karvalehtiongelmaan. Vaikeat asiat ilmeisesti yhdistävät siitä päätellen, että valtuustosali tuli aivan täyteen lahden ranta-asukkaista.
Ympäristökeskuksesta paikalla olivat Esa Solismaa ja Pekka Kivijakola, jotka antoivat kuulijoille perusteellisen tietopohjan kasvista. Karvalehti on sitkeä vesikasvi, joka lisääntyy irtopalasista ja viihtyy rehevissä vesissä. Myllynlahti on muuten tiettävästi sieltä vähäravinteisimmasta päästä. Se on vallannut jo 19 vesialuetta maassamme.

Joutsan vaihtoehdot asiassa ovat valitettavan vähäiset. Yksi niistä on tulevan kuormituksen vähentäminen. Suurimmaksi syylliseksi ravinteiden syöttämisessä vesistöön on nostettu rannalla oleva kalankasvattamo. Hyvään alkuun päässyt kasvi ei kuitenkaan todennäköisesti kuolisi edes kalankasvattamon sulkemiseen.

LUE LISÄÄ VIIKON 18 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088