Suur-Savon Sähkö ja Etelä-Savon Energia Oy halutaan fuusioida yhdeksi yhtiöksi. Etelä-Savon Energia Oy on Mikkelin kaupungin omistama energiayhtiö.

Käytännössä taustalla on kuntien yleinen talousahdinko. Joutsan Seudun saamien tietojen mukaan fuusiohanke on lähtenyt liikkeelle Mikkelin kaupungin taholta. Mikkelillä on suuria taloudellisia ongelmia, joihin toivotaan lääkettä fuusiosta saatavista rahoista. Muita innokkaita myyntimiehiä löytyy Juvan, Hirvensalmen ja Pertunmaan kunnista.

Lopullisena tavoitteena on tiettävästi myydä syntyneestä uudesta yhtiöstä kolmannes monikansalliselle energiajätti E.ON:lle. E.ON-yhtiön Suomen internetsivuilla kerrotaan firman olevan maailman suurin yksityisomisteinen energiayhtiö, jolla on noin 35 miljoonaa asiakasta.

LUE LISÄÄ VIIKON 16 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. (014) 881 088