Joutsan kirkkovaltuustossa käytiin torstaina harvoin kuultua keskustelua. Useat kirkkovaltuutetut kommentoivat kielteiseen sävyyn kollegaansa Rauno Aholaa hänen motiivejaan ihmetellen. Yleensä tällaiset keskustelut käydään kulissien takana, mutta nyt kävi toisin.

Kyse on edellisessä Joutsan Seudussa julkaistusta yleisönosastokirjoituksesta, jossa Ahola arvosteli seurakuntaa ja sen ylintä johtoa. Kirjoituksen sisältö on jäänyt kismittämään sen verran suuresti kirkkovaltuutettuja, että Aholalle kohdennettiin useita kriittisiä puheenvuoroja.

Virallisesti runsaasti rönsyillyt keskustelu tosin käytiin pykälästä, jossa valtuustolle tuotiin tiedoksi Aholan Joutsan seurakunnan toiminnasta tekemän kantelun lopputulos. Mikkelin tuomiokapituli totesi, että kantelu ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin.
Ahola tarttui kantelussaan muun muassa seurakunnan työsuunnitteluun, sisäisen valvonnan ohjeisiin ja Leivonmäeltä siirtyneiden viranhaltijoiden siirtopäätöksiin.

Pirkko Vilkman käytti heti alussa puheenvuoron, mikä tiivisti useimpien myös tämän jälkeen kuultujen kommenttien sisällön.
– Lehtikirjoitus oli raskasta luettavaa. Tällainen on työpaikkakiusaamista, eikä johda yhtään mihinkään. Lisäksi kaiken maailman valitukset vain lisäävät viranhaltijoiden työtä, mutta valitusten lopputulema on aina plusmiinusnolla, puhui Vilkman viitaten tuomiokapitulin päätökseen.

LUE LISÄÄ VIIKON 15 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa p. (014) 881 088