Vaikka Joutsan viime vuoden tilinpäätös esiteltiin lehdistölle huhtikuun 1. päivänä, ei se valitettavasti ollut aprillipilaa. Joutsan kunnan vuosikate painui nimittäin vuonna 2007 peräti 347.000 euroa pakkasella. Talousarvion mukaan katteen olisi pitänyt olla 220.000 plussalla. Kunnan tulos puolestaan oli poistojen jälkeen miljoona euroa miinuksella.
Leivonmäen kunnan viimeisestä tilinpäätöksestä on uudelle Joutsan kunnalle odotettavissa noin 40.000 euron plussatulos. Leivonmäki pääsi viimeisenä vuotenaan arvioitua parempaan tulokseen muun muassa sähköyhtiön osakkeiden myynnistä saaduilla tuloilla. Leivonmäen tilinpäätös valmistuu lopullisesti huhtikuun aikana.
Vuoden 2007 jälkeen yhdistyneellä Joutsan kunnalla on kattamatonta alijäämää 2,5 miljoonaa euroa, josta yksi miljoona on peräisin Leivonmäen kunnalta. Joutsan kunnan lainamäärää kasvatettiin viime vuonna noin 1.230 eurolla per asukasta. Tästä noin 250 euroa per asukas johtuu siitä, että Joutsan kunta otti viime vuoden puolella pitkäaikaista lainaa, jolla maksettiin Leivonmäen lyhytaikaiset lainat pois.

LUE LISÄÄ VIIKON 14 JOUTSAN SEUDUSTA.
TILAA p. (014) 881 088