Joutsan kunta aikoo ostaa yhdellä eurolla noin kymmenen prosentin osakeosuuden Kiinteistö Oy Leivonmäen yritystalosta. Edullista kauppahintaa selittää se, että osakkeiden myötä kunnalle siirtyy maksettavaksi reilun 50.000 euron edestä taloyhtiön lainaa sekä vastikerästejä.

Osakkeiden alkuperäinen omistajayhtiö on lakannut olemasta jo vuonna 2004 ja osakkeet ovat olleet Keski-Suomen Osuuspankin hallussa velan panttina.

Kunta omistaa jo ennestään Leivonmäen perintönä noin 80 prosenttia Leivonmäen Teboilin vieressä sijaitsevan yritystalon osakkeista ja joutuisi joka tapauksessa vastaamaan rästimaksuista.

Samoin kunta on aikeissa ostaaa Joensuun Kauppa ja Kone Oy:ltä Joutsan keskustassa sijaitsevan liiketontin 98.000 eurolla. Tokmanni-konserni kaavaili aiemmin rakentavansa kyseiselle Onni-Kalusteen vieressä sijaitsevalle tontille myymälärakennuksen, mutta yhtiön suunnitelmat ovat muuttuneet. Mikäli kunta ostaa tontin, Tokmanni rakentaa uuden liikerakennuksensa Karimäkeen Perälän tontille.

Lopulliset ostopäätökset tekee Joutsan kunnanvaltuusto kevään tai kesän aikana.

Lue lisää viikon 13 Joutsan Seudusta
Tilaa: puh. (014) 881 088