Vanhan Joutsan alueella sijaitsevien kiinteistöjen osoitenumerointi muuttuu. Vaihtoruljanssista tulee melkoinen, sillä se koskettaa niin yksityisiä talouksia kuin yrityksiäkin. Päätöksen asiassa teki Joutsan tekninen lautakunta.

Joutsassa ja Leivonmäellä on ollut käytössään erilaiset tavat numeroida kiinteistöt. Nyt tehdyn päätöksen myötä numerointi yhtenäistetään. Muutostöiden on määrä alkaa jo kesällä.

Yksityistalouksille muutoksesta aiheutuu paljon vaivaa. Viranomaisille tehtävä osoitteenmuutos on ilmainen, mutta se ei kata läheskään kaikkia rekisterejä. Esimerkiksi pääosaan tilattavista lehdistä on tehtävä erillinen osoitteenmuutos.

Yrityksille muutoksesta on puolestaan luvassa vaivan lisäksi kustannuksia. Jo pelkkä virallinen osoitteenmuutos on nykyisin maksullinen palvelu. Tämän lisäksi muutokset on tehtävä moniin muihin rekistereihin.

Asian valmistelussa esitettiin ns. sekanumerointia, jossa numerointi olisi säilynyt ennallaan. Se olisi kelvannut niin pelastuslaitokselle kuin postillekin. Lautakunnan päätyi kuitenkin yllättäen numeroinnin yhtenäistämiseen.

Asia voi saada Joutsassa vielä uuden käänteen. Kunnanhallituksella on mahdollisuus ottaa teknisen lautakunnan osoitepäätös uuteen tarkasteluun.

– Kunnanhallitus perehtyy vielä aiheeseen ja arvioi sen vaikutuksia, lupasi kunnanhallituksen puheenjohtaja Terttu Hentinen (kesk.) Joutsan Seudulle maanantaina.

Lue lisää viikon 12 Joutsan Seudusta
Tilaa: puh. (014) 881 088