Joutsan palopäällikkö Petri Juhani Hammar, syntynyt 1959, on tuomittu Jyväskylän käräjäoikeudessa rangaistukseen syyllistymisestä törkeään rattijuoppouteen.
Hammar ajoi 24.10.2007 pelastuslaitoksen johtoautoa päivällä Joutsassa yleisillä teillä humalassa. Ajon jälkeen häneltä mitattiin verestä 2,23 promillen alkoholipitoisuus.
Käräjäoikeus tuomitsi hänet 3 kuukaudeksi 10 päiväksi vankeuteen, joka kuitenkin muutettiin 100 tunniksi yhdyskuntapalvelua. Ajokieltoa hänelle määrättiin 31.3.2009 asti. Tuomiossa otettiin huomioon se, että Hammarille syksyllä 2005 tuomitun ehdollisen rangaistuksen koeaika ei ollut umpeutunut. Myös silloin tuomio tuli törkeästä rattijuoppoudesta.
Tuomittu tunnusti poliisin esitutkinnassa kaikki tekonsa. Hän on ollut väliaikaisessa ajokiellossa 24.10.2007 alkaen.

Pelastusjohtaja Markku Mensala Keski-Suomen pelastuslaitoksesta halusi maanantaina odottaa 29.2. asti, jolloin oikeuden päätös saa lainvoiman. Vasta tämän jälkeen Mensala aikoo ryhtyä toimenpiteisiin.
– Hän on edelleen palopäällikön virasta pidätettynä. Kun oikeuden päätös saa lainvoiman, sitten mietitään mahdollista erottamista, kommentoi Mensala.
Hammar on Joutsassa keskustapuolueen kunnanvaltuutettuna ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajana. Keskustan Joutsan valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Lankia kertoo, että hänen tietojensa mukaan Hammar tulee pyytämään eroa kunnallisista luottamustehtävistä.