Leivonmäen sahalla on siirrytty lyhennettyyn työviikkoon. Myös yhteistoimintaneuvottelut ovat parhaillaan käynnissä. Mahdollisesti edessä on työntekijöiden lomautuksia, mutta irtisanomisista ei tällä tietoa ole pelkoa.
UPM:n sahaliiketoimintojen tuotantojohtaja Arto Halonen kertoo, että yt-neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen viimeistään huhtikuuhun mennessä. Neuvotteluja käydään UPM:n kaikilla Suomen seitsemällä sahalla.
Leivonmäen kohtalo ratkeaa Halosen mukaan ehkä jo helmikuun aikana. Keskeneräisten neuvotteluiden vuoksi hän ei halua kommentoida enempää.
Nelipäiväistä työviikkoa on tehty Leivonmäellä jo tammikuun alusta lukien. Reilut 60 henkeä työllistävä saha on muuten pyörinyt normaalissa kahdessa vuorossa.
Lomautusten puskurina käytetään myös työntekijöille kertyneitä vuosilomia ja pekkaspäiviä.
Yt-neuvotteluiden taustalla on Arto Halosen mukaan markkinoilla vallitseva vaikea tarjonnan ja kysynnän suhde. Viestejä paremmasta ei toistaiseksi ole.
Julkisuudessa paljon puhutusta metsäteollisuuden raaka-ainepulasta ei tässä tapauksessa ole kyse. Leivonmäellä sahataan kuusitukkia, jota Halosen mukaan on saatavilla.