Suur-Savon Sähkötyö Oy:n Joutsan toimipiste sai viime viikolla uuden vetäjän, kun Arto Virmanen aloitti tuotantoesimiehenä. Tämän edeltäjä Hannu Loipponen jäi eläkkeelle vuodenvaihteessa.
Virmanen on sijaistanut Loipposta jo hyvän aikaa, joten tehtävä sinänsä on tuttu. Yhtiön palveluksessa Virmanen aloitti vuonna 1990 asentajana. Vuonna 1993 hän siirtyi maastosuunnittelijan tehtävään.
Tuotantoesimiehen paikka oli eläköitymisen vuoksi avoimessa haussa loppuvuodesta. Samaan aikaan yhtiössä oli avoimena kolme muuta vastaavaa työpaikkaa. Nämä kiinnostivat yhteensä reilua paria kymmentä hakijaa.
Sähkötyö on Suur-Savon Sähkö Oy:n tytäryhtiö, joka rakentaa ja huoltaa sähköverkkoja. Joutsassa on esimiehen alaisuudessa yhdeksän asentajaa. Lisäksi yksikkö työllistää jatkuvasti muutaman urakoitsijan.
Energiajätin tytäryhtiön asema ei takaa automaattisesti töitä. Emoyhtiö kilpailuttaa urakat ja osa niistä on mennyt alan muille toimijoille.
Lähivuosien mittavimmat työt liittyvät sähköverkkojen uusimiseen. Pääsääntöisesti uudet ja korvattavat kaapelit aurataan tai kaivetaan maahan. Tästä hyötyvät kuluttajat, kun myrskyjen sähkökatkot vähenevät.
– Toimialueellamme maakaapelointi tarkoittaa useiden satojen kilometrien urakkaa. Sen toteuttaminen vie vuosia, arvioi Arto Virmanen.
– Aivan kaikkialla kaapelia ei saada maahan louhikkoisuuden vuoksi, hän tarkentaa.
Vapaa-ajan asuntojen sähköistäminen työllistää sekin edelleen runsaasti.

LUE LISÄÄ VIIKON 5 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088