Joutsan ylä- ja ala-asteen peruskorjausta on käsitelty muutaman viime kuukauden ajan luottamus- ja virkamiespiireissä. Vaihtoehtoina esitettiin koulukeskuksen vanhojen tilojen kunnostamista tai täysin uutukaisen uudisrakennuksen tekemistä. Esimerkiksi kunnanjohtaja Harri Nissinen on ajanut voimakkaasti uudisrakennusvaihtoehdon hylkäämistä. Remonttivaihtoehto tuntuikin jo päässeen niska päälle, mutta nyt uudisrakennus on noussut uudelleen esille.
Viime viikon maanantain valtuustoseminaarissa päättäjille on esitelty tiettävästi neljä erilaista, luonnosvaiheessa olevaa suunnitelmaa. Peruskorjauksen ohella pohditaan edelleen mahdollisuutta rakentaa uudisrakennus joko kokonaan tai osittain ylä- ja ala-asteen tarpeisiin. Tällöin lukion kylkeen tehtäisiin lisää luokkatilaa, kun taas taitoaineille remontoitaisiin tilat nykyisestä koulukeskuksesta. Muina vaihtoehtoina on vanhan korjaaminen tai suuremman uudisrakennuksen tekeminen.
Päättäjät tekevät piakkoin ratkaisun myös joko peruskorjauksen suunnittelun jatkamisesta ja toteuttamisesta ensi vuonna tai hankkeen lykkäämisestä parilla vuodella.

LUE LISÄÄ VIIKON 4 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088