Joutsan Joutopäivien perinteisille iltatilaisuuksille on valittu uusi tapahtumapaikka. Perjantain Joutorock sekä lauantain iltajuhla järjestetään uuden liikuntahallin piha- ja paikoitusalueella. Iltatapahtumien siirtäminen uuteen paikkaan perustuu ensisijaisesti tällä hetkellä voimassa olevien turvallisuusmääräysten edellyttämiin vaatimuksiin.
Toisena tärkeänä kriteerinä on tapahtuman uudistaminen sekä tilaisuuksien keskittäminen lähelle Joutsan keskustan palveluja.
– Tällä hetkellä Joutopäivillä ei ole suunniteltu talomuseolle ohjelmia. Ohjelma kuitenkin elää vielä. Jos kotiseutuyhdistys on kiinnostunut järjestämään siellä jotakin, niin toki mielellämme olemme yhteistyössä. Paikka-asia on ratkennut vasta nyt, joten Talkooteatterinkin kanssa keskustelu yhteistyöstä on käymättä, kertoo festivaalivastaava Leena Hietala.
Joutopäivien 2008 ohjelmaa järjestetään myös Leivonmäellä, lukion sisätiloissa sekä Haihatuksen pihapiirissä. Perinteinen kesätapahtuman pidetään 11.-13.7. järjestyksessään 38:nnen kerran.
Markkinakenttä palaa lukion remontista johtuneen evakkovuoden jälkeen takaisin Savontien kentälle. Myyntikojujen tarjonnan lisäksi markkinakentällä viihdyttää myös ohjelmalava ja siihen koottava markkinahenkinen ohjelma. Kokonaisuudessaan lukio ympäristöineen muodostaa festivaalikeskuksen.
Perjantain Joutorockissa esiintyy CMX, YUP sekä Gregor Harmaa. Tämä esiintyjäkaartin luvataan takaavan Joutopäiville todellisen festariperjantain.
Lauantai-illan tanssittajana on Pirjo Kämppi ja Svengi -bändi. Lisäksi lauantaina esiintyvät Kari Peitsamo sekä jyväskyläläinen muusikko Mika Nuorva. Illan päätteeksi Miljoonasade esittää tunnettuja hittejään.
Lapsille järjestetään ohjelmaa sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantain tapahtuman järjestelyistä vastaa MLL:n Joutsan ja Leivonmäen yhdistykset. Joutopäivien ohjelma tarkentuu lähiviikkojen aikana.