Joutsan kunnan osoitejärjestelmän uudistaminen on edennyt lausuntopyyntöjen vaiheeseen. Uudistuksessa on kyse mittavasta urakasta, sillä nimi- tai osoitenumerointimuutokset koskettavat reilua 50:a tietä. Tämän lisäksi nimetään kaikkiaan noin 170 kokonaan uutta tietä. Näiden vaikutuspiirissä asuu tai lomailee useita satoja kuntalaisia.
Uudistuksiin on kaksi pääsyytä. Joutsan ja Leivonmäen kuntaliitoksen myötä kuntaan olisi syntynyt tukku samannimisiä teitä. Päällekkäisyydet on karsittava kokonaan pois. Toisaalta edellisistä tarkennuksista on vierähtänyt kymmenkunta vuotta, joten tiestöön, kiinteistöihin ja osoitteisiin on kertynyt päivitettävää runsaasti.
Lausuntopyynnöt lähtevät muun muassa eri viranomaisille, kylätoimikunnille sekä muuttuvien teiden osalta tiekunnille. Myös yksittäinen kuntalainen voi tehdä omia esityksiään. Aikaa omien ehdotusten ja muutosesitysten rustaamiseen on helmikuun puoliväliin saakka.

LUE LISÄÄ VIIKON 3 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088