Leivonmäen uimahallin suosio on kasvanut rajusti. Hotelli Joutsenlammen sulkeminen toi lisää asiakasryhmiä, mutta muutenkin uimisen suosio liikunnan muotona on seudulla huipussaan. Tuleva kuntaliitos näyttäisi herättäneen joutsalaisetkin huomaamaan, että aivan naapurissa on uimahalli käytettävissä.
Lokakuussa uimassa kävijöitä oli 1.000 henkeä ja aiemmin on ollut jopa 1.300 kävijän kuukausia. Markku Palander Leivonmäen kunnasta muistelee, että takavuosina hiljaisimmat kuukaudet pitivät sisällään vain 500 uimaria. Hän pitää hyvänä seikkana, että uimahallin kapasiteetti on nykyään täydessä käytössä.
Kasvanut suosio pistää kuitenkin Leivonmäen uimahallin suhteellisen pienen altaan hygienian koville. Mitä enemmän kävijöitä, sen enemmän puhtaanapito teettää töitä. Jos kävijämäärät alkavat mennä toistuvasti yli 1.000 hengen kuukaudessa, eteen saattaa tulla käyntikertojen rajoittaminen. Toistaiseksi näin ei aiota tehdä, eikä edes sitä, kuinka rajoitukset käytännössä toteutettaisiin, ole vielä mietitty.

LUE LISÄÄ VIIKON 49 JOUTSAN SEUDUSTA