Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt myöntää 6.12.2007 ansioituneille Suomen kansalaisille kunniamerkkejä. Osansa kunniamerkeistä sai myös Joutsan seudun ansioitunut asujaimisto:
Räsänen, Pertti Antero, vanhempi konstaapeli, Joutsa (Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali), Takala, Pekka Juhani, talousjohtaja, Joutsa (Suomen Leijonan ansioristi), Lyytinen, Pekka Pellervo, metsätalousteknikko, Joutsa (Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein), Vihinen, Eino Tapio Juhani, liikenteenharjoittaja, Leivonmäki (Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein), Fredin, Pertti Kalevi, maaseutuyrittäjä, Leivonmäki (Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein), Kiviniemi, Heikki Juha Tapio, kuljetusjärjestelijä, Luhanka (Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali), Tammisto, Aulis Uolevi, maanviljelijä, Luhanka (Suomen Leijonan ansioristi).