Suden epäillään tappaneen hirvikoiran Korpilahden ja Leivonmäen rajalla sunnuntaina. Kivisuon erämiesten hirviporukalla oli ollut jahti käynnissä, kun yhtäkkiä Pekka Tietäväinen huomasi, että hänen omistamansa kymmenvuotias karjalankarhukoira Topi käyttäytyi oudosti.
– Koira seurasi hirveä ja oli edennyt työssään minusta kolmen kilometrin päähän. Paikantimella seurasin sitä ja ihmettelin, miksi juoksu loppui, mutta haukkua ei kuulu. Otin nimittäin heti yhteyden tutkapannan gsm-puhelimeen, ja siitä kuuluvat äänet olivat aivan poikkeuksellisia. Lähinnä ne muistuttivat raahaamisen ääniä, kertoo Tietäväinen.
Paikka sijaitsee 3,5 kilometrin päässä Rutalahden keskustasta, lähimpään asutukseen on kilometri. Kun metsästäjät pääsivät paikantimen avulla perille, koira löytyi halvaantuneena makaamasta. Sitä oli purtu niskaan sekä joka puolelle ympäri vartaloa. Koira piti lopettaa.
Riistapäällikkö Jukka Purhonen kertoo, että hyökkääjä on ollut suurella todennäköisyydellä susi, mutta täyttä varmuutta asiasta ei ole olemassa.

LUE LISÄÄ VIIKON 43 JOUTSAN SEUDUSTA