Joutsan kunnanhallitus keskusteli viime viikon kokouksessaan Joutopäivien kohtalosta. Nykyisessä muodossa tapahtuma ei kunnanjohtaja Harri Nissisen mukaan voi jatkua.
– Joutopäiväjärjestelyt ovat tähän saakka sujuneet hyvin, myös kuluneen kesän osalta. Yleisömäärät olivat odotusten mukaiset ja budjetissa pysyttiin. Joutopäivien järjestelyistä vastannut Salme Ruuth-Perälä on ilmoittanut jättävänsä tehtävät, joten nyt on siinäkin mielessä tarpeen miettiä, mihin suuntaan haluamme tapahtumaa viedä.
Kunnanhallitus keskusteli kokouksessaan monista Joutopäivien järjestelyihin liittyvistä asioista. Esillä olivat tapahtuman mahdolliset yhteydet Jousan markkinoihin ja Leivonmäen rooli tapahtumassa. Myös Joutopäivien ajankohtaa mietittiin. Tapahtuma on perinteisesti järjestetty heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin Suomessa vallitsee oikea kesätapahtumien suma.
Nissisen mukaan kunnanhallitus pohdiskeli myös sitä, miten paljon ohjelmaa Joutopäiville tarvitaan. Jos tarjonta on kovin laajaa, kaikkiin mielenkiintoisin tapahtumiin ei mitenkään ennätä tutustumaan. Joutopäivin kestokin oli keskusteluissa tapetilla. Kunnanhallitus pohdiskeli, pitääkö tapahtuman olla nimenomaan kolmipäiväinen.
Keskustelussa nousi esille myös toive perinneosuuden lisäämisestä.
– Tärkeintä Joutopäivillä tuntuisi kuitenkin olevan joutsalaisten, kesäasukkaiden ja entisten joutsalaisten yhdessäolo ja tapaaminen.
Kunnan puheenjohtajiston mietittäväksi jäi, miten tapahtumalle jatkossa myönnetään resursseja ja mihin suuntaan lähdetään etenemään.

LUE LISÄÄ VIIKON 35 JOUTSAN SEUDUSTA