Monella ehti jo uskoa loppua siihen, että Onkisalo koskaan kytkettäisiin sillalla mantereeseen, mutta torstaina sekin päivä nähtiin. Onkisalon silta vihittiin käyttöön juhlallisin menoin runsaan väkijoukon läsnä ollessa.
Sinivalkoista nauhaa saksi ensimmäisenä poikki saaren asukas Pentti Aarniosalo, minkä jälkeen vuorossa olivat Tapio Ruohtula ja Heikki Haapamäki Onkisalon tiekunnasta, Pekka Syren päätoteuttaja Destian puolesta sekä Erkki Rautiainen ja Ari Eini Keski-Suomen metsäkeskuksesta. Tunnelma oli kohottunut ja hymyt herkässä toimituksen aikana. Nauhan kappaleista tuli suosittuja muistoesineitä ja käytännössä se hävisikin pieninä siivuina tyystin yleisön taskuun.
Vankat onkisalolaisjuuret omaava Sirkka Saareke vei nauhanpalan muistoksi äidilleen, saaren vanhimmalle asukkaalle Saima Nurmiselle.
– Vieläkin tuntuu uskomattomalle, että silta on tässä. Aikaisemmin se olisi saanut tulla, niin olisi ollut helpompaa eläminen. Pieni haikeus kaikesta huolimatta on nyt päällä, sillä yksi aikakausi on nyt ohi, kuvaili Saareke kahdenlaisia tuntojaan.

LUE LISÄÄ VIIKON 33 JOUTSAN SEUDUSTA