Tiistaiaamuna kello 4.00 alkanut ankara sade ja puuskittainen tuuli häiritsivät sähkönjakelua lähes koko Suur-Savon Sähkö Oy:n jakelualueella. Rajut tuulenpuuskat kaatoivat puita, katkoivat sähköpylväitä ja heittelivät risuja johdoille.
Häiriöt alkoivat Rantasalmelta, Anttolasta ja Kangasniemeltä. Sitten häiriörintama siirtyi aamupäivällä Pertunmaalle, Mäntyharjulle, Jaalaan, Joutsan sekä Mikkelin alueelle. Illan aikana matalapaineen takareuna aiheutti häiriöitä jakelualueen itäosissa. Sähkökatkoksia oli ilta kymmeneen mennessä kertynyt noin 70 kappaletta.
Useat ihmiset ottivat huolestuneina yhteyttä yhtiöön, koska pakasteet ovat täynnä vastapakastettuja mansikoita. Kesällä ukkosmyrskyt ja kovat tuulet eivät ole harvinaisia. Sähköyhtiö neuvoo, että pakasteet säilyvät useita tunteja sulamatta, kun pakastamien ovia ja kansia ei avata ja pakastimet peitellään.
Pahimmillaan sähkökatkon koki noin 2.500 asiakasta kerrallaan ja vikojen korjausajat olivat noin kolme tuntia. Häiriöitä korjattiin läpi yön. Verkoston korjaustöissä oli yhtiön jakelualueella tiistaina oli yhteensä 50 henkilöä.