Vesiosuuskuntia on ollut Joutsan seutukunnalla olemassa noin kymmenen vuoden ajan. Kylien asukkaiden perustamat osuuskunnat huolehtivat alueellaan vesijohtoverkostosta ja osin myös jätevesiverkostosta. Myös uusia hankkeita on vireillä muun muassa Joutsan Pekkasissa ja Pärnämäen suunnalla. Huomattavaa näissä uusissa hankkeissa on, että ”vesittämistä” on lähdössä hoitamaan osuuskunta naapurikunnan puolelta.

Pekkasen alueen vesihuoltoa ryhtyy rakentamaan Pohjois-Hartolan vesiosuuskunta, jonka muu toimialue on Hartolan puolella Rusissa ja Ansiossa. Hartolan alueella osuuskunnalla on tarkoitus aloittaa verkoston rakennustyöt tänä vuonna ja Pekkasissa päästänee kaivutöihin ensi vuonna.
Pekkasen alueelta on osuuskuntaan lähdössä vajaat 30 kiinteistöä ja verkosto tulee ulottumaan Honnistenniemeen saakka. Lisäksi mukaan on kyselty liittyjiä nelostien itäpuolelta. Pekkasen vesiverkosto liittyy Joutsan Vesihuollon verkostoon ja viemäriputki alueelta vedetään järven poikki Joutsan uudelle jätevedenpuhdistamolle.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA