Luhangan Onkisalon Kiviniemeen vuonna 2001 rakennetun tikkatien vuoksi käyty oikeudenkäynti keskeytyi yllättäen viime torstaina. Ympäristörikoksiin perehtynyt syyttäjä Ulla-Maija Aho luopui syytteistä. Ehtona sovintoratkaisuun hän piti sitä, että vastaajat eivät vaadi valtiolta korvauksia oikeudenkäyntikuluista.
Oikeudenkäynti Pentti Aarniosaloa, Heikki Haapamäkeä, Tarmo Kivilaaksoa ja Tapio Ruohtulaa vastaan alkoi viime keskiviikkona. Syyttäjä vaati heille rangaistusta luonnonsuojelurikoksesta Kiviniemeen rakennetun tienpätkän vuoksi.
Miesten puolustusasianajajana toiminut varatuomari Jukka Niskanen kertoo, että syytteistä luopuminen kesken oikeudenkäynnin on todella harvinaista. Oikeudenkäynnin aikana tuli ilmi muun muassa se, että Suomen valtio ei yhtynyt syyttäjän vaatimuksiin, eikä myöskään esittänyt korvausvaatimuksia.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA