Joutsan Joutopäivillä puhutaan tänä kesänä parisuhteista. Teemaa käsitellään muun muassa sinkkutreffeillä sekä seminaarissa, jossa puhuvat pastori Matti J. Kuronen ja professori Osmo Kontula.
Tapahtuman juontaa Maajussille Morsian -ohjelmasta tuttu Mia Halonen. Viikonlopun musiikista vastaavat ajankohtaiset esiintyjät Hanna Pakarinen, Jorma Kääriäinen, Sunrise Avenue sekä Mamba. Joutopäiviä vietetään 6.-8.7.
Parisuhdeteemaan pureudutaan lauantaina 7. 7. luomalla uusia suhteita sinkkutreffeillä. Juontajina toimivat Mia Halonen sekä rakkausvalmennuksen kehittäjä Sari Norkola. Halonen ei pidä suomalaisia sen sulkeutuneempina kuin muitakaan kansoja. Alkuun pääseminen vain tuottaa ongelmia.
Sunnuntaina iltapäivällä pidettävässä parisuhdeseminaarissa puhuvat rovasti ja seksuaaliterapeutti Matti J. Kuronen, sekä tutkimusprofessori Osmo Kontula. Kurosen aiheena on parisuhde vanhemmuuden ja lapsen näkökulmasta. Hän sivuaa myös erilaisia parisuhteita, kuten homoliittoja. Kontula taas käsittelee osuudessaan eroottista parisuhdetta.
Joutopäivien musiikkitarjonnan muodostaa liuta ajankohtaisia artisteja. Perjantain Joutorockissa esiintyvät euroviisuedustaja Hanna Pakarinen ja kansainvälistä läpimurtoa tekevä Sunrise Avenue. Lauantain päättävässä iltajuhlassa taas esiintyvät suomalaisten ikisuosikki Mamba ja syksyllä uuden albumin julkaissut sekä tuoreen dokumenttielokuvan pääosassa ollut Agents-legenda Jorma Kääriäinen.
Perinteinen kesähiihtokilpailu, Joutosprintti, hiihdetään nyt ensimmäistä kertaa maastorullasuksilla. Joutsan urheilukentällä kilpailee perinteiseen tapaan Suomen huippuhiihtäjiä, kuten Aino-Kaisa Saarinen ja Riitta-Liisa Roponen.
Myös Joutopäivien markkinakenttä uudistuu. Markkinat siirtyvät lukiolta urheilukentälle.

LUE LISÄÄ VIIKON 17 JOUTSAN SEUDUSTA