Joutsan Lankianvuorella Rääpönniemessä vuoden vaihteessa käyttöönotetun digitelevision täytelähettimen näkyvyysalueella on ilmennyt häiriöitä lähetyksissä. Häiriöt johtuivat siitä, että Lahden lähetinasema ja Joutsan täytelähetinasema lähettävät osan kanavista samoilla lähetystaajuuksilla.
Häiriöitä on esiintynyt tapauksissa, joissa lähetysten vastaanotto tapahtuu kauempaa Lahden tv-asemalta. Tällöin lähempänä oleva Joutsan täytelähetin on häirinnyt vastaanottoa.
Digitelevision signaalista vastaava Digita Oy on tutkinut häiriöt ja tehnyt alkuviikosta tarvittavat toimet häiriöiden poistamiseksi. Häiriöitä ei siis pitäisi Digitan mukaan enää esiintyä.
Muutoksen vuoksi antennitalouksissa tulee tehdä digisovittimissa kanavahaku uudelleen. Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan mahdollisten vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien tulee tehdä digisovittimissa kanavahaku uudelleen.

LUE LISÄÄ VIIKON 7 JOUTSAN SEUDUSTA