Joutsan ja Leivonmäen kuntaliitosneuvottelujen tilannetta esiteltiin maanantai-iltana molempien kuntien valtuustoille yhteisessä seminaarissa. Liitosneuvottelujen ohjausryhmä on jo päässyt alustavaan yksimielisyyteen monista liitoksen isoista linjoista. Varsinaiset sopimukset liitosasioista tehdään maaliskuussa.
Ensi vuoden alusta voimaan astuvassa liitoksessa Leivonmäen kunta lakkautetaan ja liitetään Joutsaan. Näin uuden kunnan nimeksi tulee Joutsa. Sen sijaan kunnan vaakunasta ei ole päästy vielä sopuun: vaihtoehtoina ovat molemmat nykyiset vaakunat tai sitten kokonaan uuden suunnittelu.
Kunnanjohtajien tekemissä laskelmissa 3,7 miljoonan euron yhdistymisavustuksesta lasketaan velkojen lyhentämiseen menevän vajaat 1,36 miljoonaa ja laskennallisen alijäämän kattamiseen 1,7 miljoonaa. Uuden kunnan imagon rakentamiseen ja henkilökunnan koulutukseen varataan 150.000 euroa. Noin puoli miljoonaa on tarkoitus käyttää elinkeinojen ja asumisen kehittämiseen. Alijäämän kattaminen on kirjanpidollinen erä, joten siihen ei suoranaisesti kulu oikeaa rahaa.

LUE LISÄÄ VIIKON 7 JOUTSAN SEUDUSTA