Liikenneministeri Susanna Huovinen kommentoi omalta osaltaan viime aikoina käytyä keskustelua nelostien perusparannusrahoituksen riittävyydestä. Lusi-Vaajakoski -välille kun haluttaisiin rahaa vielä lisää, sillä jos kaikki korjaussuunnitelmista tehtäisiin, miljoonia tarvittaisiin paljon enemmän kuin nyt luvatut 75.
– 75 miljoonaa euroa on merkittävä summa, jolla tehtävät kunnostukset riittävät vuosiksi eteenpäin. Nelikaistainen tie Helsingistä Ouluun on tietysti jokaisen unelma, mutta sellainen ei ole mahdollista nelostiellä eikä muuallakaan. Rahalle on käyttöä muuallakin, muistutti Huovinen.
Ministeri ja moni muu asiantuntija puhui Nelostie-seminaarissa, joka pidettiin tiistaina Lamminmäen tiloilla Joutsassa. Paikalla oli muun muassa tiehallinnon pääjohtaja Jukka Hirvelä.
Huovinen kiinnitti väen huomion tunnettuun tosiseikkaan, että nelostie ei vastaa nykyvaatimuksia turvallisesta liikenneväylästä. Kyseessä on maantiekuljetusten maamme valtaväylä, minkä kunnostamiseksi hän näki tärkeäksi, että seuraava hallitus sopii riittävät raamit väylärahoitukseen.