Jos jotain voi Luhangan kylätalon avajaisjuhlasta päätellä, niin ainakin sen, että uudet tilat kiinnostavat. Juhlijoita varten oli varattu lauantaiksi 170 tuolia, mutta istuimet loppuivat kesken ja osa yleisöstä nautti juhlaohjelmasta ovensuun seisomapaikoilta käsin.
Avajaisten juhlapuheen piti maakuntajohtaja Anita Mikkonen.
Mikkonen arvioi Luhangan olevan melkoisen haasteen edessä, kun sen pitäisi isojen yksiköitten puristuksessa pystyä hoitamaan kuntapalvelunsa. Hän kehotti kuntalaisia miettimään perin pohjin, mitä nykytilanteessa kannattaa tehdä ja mikä on tilanne 10-20 vuoden kuluttua. Maakuntajohtaja Mikkonen muistutti myös, että toimivan elinkeinopolitiikan rakentaminen on tehtävä laajemmalla pohjalla kuin nykyisin.
– Ei ole ollenkaan toivottavaa, että palvelujen tuottaminen kuntalaisille ontuu. Toisaalta, tarvitaanko omaa kuntaa siihen, että Luhangan maine säilyy, Mikkonen kyseli.