Onkisalon siltayhteyden rakennustyöt pääsivät pitkän tauon jälkeen uudelleen vauhtiin viikko sitten. Märkä keli pehmitti tienpohjat siihen kuntoon, että peräti kolmisen kuukautta meni odotellessa kunnon talvikelejä.
Tien tekeminen alkoi lokakuun alussa, jolloin Kotilahdentieltä rakennettiin noin viikossa liikenneura Päijänteen rantaan. Vihtasen saaren ja mantereen väliseen salmeen päästiinkin sitten ajamaa kivilouhetta pengerrystä varten vasta viikko sitten. Louhetta kipataan Koirasalmeen sen verran, että uraa myöten päästään hyvin Vihtasen saareen. Viimeistely ja rummun asentaminen tehdään myöhemmin alkuvuoden aikana.
Työmaan pääurakoitsija on Tieliikelaitos. Tien tekemistä Onkisaloon käytännössä johtava Matti Eskelinen kertoo, että näihin aikoihin Vihtasen ja mantereen välillä pitäisi olla pengerrys valmis.
LUE LISÄÄ VIIKON 4 JOUTSAN SEUDUSTA