Leivonmäen kunnan tavoitteena on tehdä kuntaliitos joko Joutsan ja Luhangan kanssa tai pelkästään Joutsan kanssa. Liitos pyritään saamaan voimaan jo vuoden 2008 alusta tai viimeistään vuoden 2009 alusta.
Leivonmäen kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen liitosneuvottelujen aloittamisesta mahdollisimman pian. Seuraava neuvottelu kuntien välillä pidetään jo kuluvan viikon torstaina.
– Toivomme, että pystymme saamaan aikaan liitossopimuksen kolmessa kuukaudessa, joko Joutsan tai Joutsan ja Luhangan kanssa. Näin valtuustot voisivat hyväksyä liitoksen maaliskuun loppuun mennessä ja uusi kunta aloittaisi toimintansa vuoden 2008 alusta, selvensi kunnanjohtaja Merja Ristikangas aikatauluja.
Mikäli liitos tehtäisiin jo vuoden 2008 alusta, olisi kunnilla varmempi vakuus muun muassa valtionosuusmenetysten korvaamisesta liitoksen jälkeen…

LUE LISÄÄ VIIKON 51 JOUTSAN SEUDUSTA