Toivakkalaisia uhannut pankkipula väistyy, sillä Luhangan Osuuspankki avaa noin kuukauden sisällä konttorin Toivakkaan. Toivakka uhkasi jäädä ilman pankkikonttoria, kun Keski-Suomen Osuuspankki ilmoitti lakkauttavansa Toivakan konttorinsa.
Luhangan Osuuspankin konttori avaa ovensa Toivakan Apteekin ja Upin Grillin välissä olevassa noin 50 neliön vuokratilassa. Toimitusjohtaja Pekka Pietilän mukaan ratkaisevaa konttorin perustamisessa oli toivakkalaisten aktiivisuus.
– Me saimme yli 700 henkilön allekirjoittaman adressin, missä toivottiin pankkipalvelujen saamista Toivakkaan, kertoo Pietilä.
Uuden pankkikonttorin avajaispäivä ei ole vielä selvillä. Tiloissa tehdään pientä remonttia ja tarvittavien atk-yhteyksien saamiseen menee Pietilän arvion mukaan noin neljä viikkoa. Konttori tosin saatetaan avata jo aiemmin.