Kangasniementiellä sattui todellinen tieltä suistumisten suma maanantaina. Kolmen kilometrin kehällä mitattuna Poikkitien risteyksestä kohti Kangasniemeä sattui viisi ojaanajoa tai peltikolaria kello 11.00-14.00 välisenä aikana. Lumisade teki tiet erittäin liukkaaksi, ja monilla oli autojensa alla vielä kesärenkaat.
Poikkitien risteyksestä kilometrin verran pohjoiseen luisteli saksalainen mies pienellä kuorma-autollaan perä edellä ojaan. Mies sai särkyneestä etuikkunasta vekin päähänsä. Samoilla alueilla ja samoihin aikoihin ajoivat Kangasniementiellä autonsa kaseikkoon eteläsuomalaiset miehet. Kumpikin oli liikkeellä kesärenkailla.
Poikkitiellä kaksi raskasta ajoneuvoa kolhivat toisiaan liukkauden vuoksi. Tukkirekan tyhjä peräkärry luisui sisäkaarteen suuntaan ja hipaisi vastaan tulleen kuorma-auton keulaa. Vauhti oli hiljainen, mutta tie liukas ja kalteva. Kolhitun kuorma-auton jarrujärjestelmä meni rikki kolarin vuoksi. Samaan sumaan ajoi vielä henkilöautokin, joka joutui väistämään ojaan tien ollessa yllättäen tukossa.
Poikkitien ja Kangasniementien risteyksessä luisteli vielä yksi auto ojaan, ennen kuin suistumisten suma oli maanantain osalta päätöksessä.