Leivonmäen kunnanhallitus on hyväksynyt pääkaupunkiseudulla vaikuttavan Anders Oldenburgin tarjouksen ostaa 100 kappaletta Suur-Savon Sähkö Oy:n osakkeita hintaan 1.670 euroa kappale. Kunta nettoaa sadasta osakkeesta 167.000 euroa.
Määräaikaan mennessä kunta sai toisenkin tarjouksen Etelä-Savon ja Savonlinnan Osuuspankilta yhteensä 600 osakkeen ostosta hintaan 1.100 euroa kappale. Tarjottua hintaa pidettiin kuitenkin kunnan taholta liian alhaisena.
Asiassa on vielä huomioitava yhtiöjärjestyksen lunastuslauseke, joka takaa etuosto-oikeuden osakkeista samalla hinnalla yhtiölle itselleen tai sen osakkeita omistaville kunnille.
Kaupan toteuduttua summa paikkaa Leivonmäen kunnan tämän vuoden talousarviota. Erikoissairaanhoito on ylittänyt 200.000 eurolla arvioidun kulunkiraaminsa, ja käytännössä sähkörahat kuluvat siten terveydenhuollon kustannusten kuolettamiseen.