Joutsan kunnanhallitus käytti otto-oikeuttaan teknisen lautakunnan leipomopäätöksen suhteen. Lautakunta päätti taannoin, että Vuohelan Herkkupuodin käyttöön tuleva leipomohalli rakennetaan kvr-urakkana. Kunnanhallituksen mielestä tässä tehtiin muotovirhe, sillä päätöksentekoon osallistunut teknisen lautakunnan jäsen Raija Korpela on töissä Vuohelan Herkkupuodissa. Näin hän olisi ollut esteellinen osallistumaan päätöksentekoon.
Kunnanhallitus teki kunnanjohtajan esityksen mukaisesti saman päätöksen kuin lautakuntakin. Leipomohalli rakennetaan edelleenkin kvr-mallin mukaan. Tosin asiasta jouduttiin äänestämään, sillä kokoomuksen Salme Ruuth-Perälä teki vastaesityksen, jolla haluttiin käyttää otto-oikeutta siten, että lautakunnan päätös olisi kumottu ja palautettu sinne uudelleen käsiteltäväksi.
Tämän vastaesityksen puolesta äänestivät Ruuth-Perälä, Jari Reponen (kok.) ja Reijo Hamina (sd.). Kunnanjohtajan voittaneen esityksen puolesta äänestivät Tauno Kuitunen (kesk.), Jaana Saarela (kesk.), Pentti Huuskonen (kesk.), Marjatta Saarinen (kesk.), Pekka Lankia (kesk.) ja Niilo Peltonen. Äänet jakautuivat siis 6-3.