Joutsan kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina kaavamuutoksen, joka koskee Myllytien, Jousitien ja Joutsansalmen rajaamaa korttelia kirkonkylässä. Kaavamuutoksella Tapio ja Rauni Ruohtula sekä Mikko Hentinen ovat hakeneet rakennusmahdollisuutta niin sanotulle senioritalolle, joka sijoitetaan paloasemaa vastapäätä nykyisen tiilisen vanhan varastorakennuksen paikalle.
Kaavamuutokseen sisältyy myös asuinliiketalon rakennuspaikka nuorisoseurantaloa vastapäätä sijaitsevalle tyhjälle tontille. Valtuustossa tämän tontin rakennusoikeus johti äänestykseen. Kokoomuksen Jari Reponen esitti, että kaavamuutos laitettaisiin uudelleen valmisteluun siten, että kyseisen tontin rakennusoikeutta tarkasteltaisiin uudelleen.
– Kyseessä on Joutsan kyläkuvan kannalta merkittävä alue, jota museovirasto haluaisi suojella. Näitä näkökohtia ei ole riittävästi otettu huomioon kaavan valmistelussa, perusteli Reponen.
Äänestyksessä asemakaavamuutos hyväksyttiin äänin 16-11.