Joutsan kunnanvaltuusto päätti maanantai-iltana äänestyksen jälkeen, että kunta ryhtyy selvittämään Kangasniemen kanssa kuntapariyhteistyötä. Valtuuston päätökseen tuli lausuma siitä, että samalla tutkitaan myös maakunnan sisäiset mahdollisuudet perusterveydenhuollon järjestämiseksi. Kunta siis tutkii Kangasniemen lisäksi myös Jyväskylän suunnan mahdollisuuksia perusterveydenhuollossa.
SDP:n valtuustoryhmä esitti, että perusterveydenhuollon osalta neuvoteltaisiin vain Jyväskylän suuntaan ja Kangasniemen kanssa keskusteltaisiin vain muiden palvelujen järjestämisestä. Demarien ryhmäjohtaja Reijo Hamina katsoi, että kuntauudistuksen puitelakiin tuleva terveyspalvelujen järjestämisalueen 20.000 asukkaan minimi on Joutsan osalta ehdoton minimi, eikä siihen ole tulossa poikkeuksia.
– On turha haaveilla sellaisia ympyröitä, jotka eivät täytä lain pykäliä, sanoi Hamina.
Hamina muistutti myös siitä, että Joutsan työ- ja asiointiliikenne suuntautuu Jyväskylään eikä Kangasniemelle.
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Terttu Hentinen puolestaan uskoi, että alle 20.000 asukkaankin alueita tullaan hyväksymään.
– Voidaan hakea isompaakin aluetta, mutta uskon, että Joutsan-Kangasniemen yhteistyöllä varmimmin säilytetään lähes nykyisen tasoiset palvelut siten, että ne myös pysyvät meidän omassa määräysvallassamme, sanoi Hentinen.
Hentinen totesi, ettei kuntapariyhteistyö tarkoita sitä, että joutsalaisia tai luhankalaisia juoksutettaisiin Kangasniemellä terveyskeskuksessa.