Torstaina Joutsan poliisi hälytettiin piikkimaton kanssa asemiin Tammihaaraan. Nelostietä pitkin lähestyi poliisipartio edellään Jyväskylästä lähtenyt forssalainen vuonna 1981 syntynyt kuljettaja, jonka takaa-ajoa poliisi kuvaili termillä hillitön. Kuljettaja muun muassa ohitti Karoliinan Kahvimyllyn kohdalla nelostiellä rekan niin vaarallisesti, että poliisiauto ei uskaltanut seurata. Mies ajoi kovaa vauhtia joutsalaispoliisien piikkimattoon, joka puhkoi pakoauton renkaat. Pakenija ajoi vielä varalaskupaikan pohjoispäähän, jossa hän liukeni metsään pakoon.
Jälkinäytös tapauksesta näyteltiin seuraavana aamuna paikallisella kioskilla, jossa sivulliset ihmettelivät sinne ilmestynyttä outoa miestä. Koska edellisen päivän tapahtumat olivat tiedossa, poliisin otettiin yhteyttä. Loppujen lopuksi ilmeni, että kyseessä oli todellakin pakenija, joka oli viettänyt yön varalaskupaikan läheisyydessä länsipuolella sijaitsevalla, vain kesäkäytössä olevalla maatilalla.
Poliisi kuljetti miehen Jyväskylään tutkintaa varten.