Joutsan postin kirjelaatikko vaihtoi paikkaa. Postin vanhoista tiloista kirjelaatikko siirrettiin maanantaina Joutsan Siwan eteen. Myös muut postin palvelut saa jatkossa Siwasta.
– Posti toimii Siwassa yrittäjäpostin periaatteella. Sieltä saa samat palvelut kuin aiemmasta postin toimipaikasta. Asiakkaan kannalta suurin ero entiseen on siinä, että lähetykset voi noutaa tai postittaa kaupan aukioloaikoina, eli siis myös lauantaisin ja sunnuntaisin tai illalla entistä myöhemmin, kertoo Suomen Postin yhteyspäällikkö Eija Toivonen.
Lähtevä posti on kuitenkin parasta toimittaa palvelupisteeseen arkisin jo varttia vaille neljä, jos haluaa varmistaa, että lähetys jatkaa matkaansa saman päivän aikana. Postin kuljetus nimittäin lähtee eteenpäin tasan kello 16.
Postin jakelupalveluihin muutto ei vaikuta. Jakelu tapahtuu entisissä tiloissa. Samoin postilokerot jäävät entiselle paikalleen.
Postin palvelupisteen toiminnasta vastaa Siwan henkilökunta. Joutsan postissa töissä olleille on tarjottu vastaavia töitä muista toimipaikoista.
Siwan myymäläpäällikkö Liisa Saarelan mielestä uudistus on mielenkiintoinen. Postipalvelujen siirtyminen Siwaan merkitsi kaupalle yhden uuden työpaikan syntymistä. Uudistuksen jälkeen Siwan palkkalistoilla on neljä henkilöä, joista yksi tuli taloon postin lakkauttamisen myötä. Lisätyövoimaa kutsutaan apuun tarpeen niin vaatiessa.
Siwan henkilökunta on kouluttautunut palvelupisteen hoitamiseen postilaitoksen kursseilla ja työharjoittelussa. Viime viikolla kaupassa tehtiin parin päivän ajan remonttia, jotta tilat postipalveluille saatiin raivattua. Vaikka posti toimii nykyisten tilojen yhteydessä, muutos ei Saarelan mukaan vähennä merkittävästi liikkeen hyllytilaa tai pienennä valikoimia.
– Asiakkaita kävi ensimmäisenä aukiolopäivänä eli viime maanantaina ihan mukavasti. Itse asiassa jo viikonloppuna meille olisi tuotu kortteja postitettavaksi, mutta silloin emme niitä vielä voineet ottaa vastaan, Saarela naurahtaa.