Leivonmäellä aiotaan kunnanhallituksen päätöksellä muuttaa uimahallin toimintatapaa syyskuusta lukien. Valvottua yleisöuintia järjestetään kahtena iltana viikossa aiemman neljän sijasta. Kunta pyrkii saamaan uimahallia vuokralle aiempaa enemmän uintiryhmille ja yksityiskäyttäjille. Jatkossakin on tarkoituksena palvella kaikkia käyttäjäryhmiä, mutta kustannustehokkaammalla tavalla. Uimahallin vuokrauksen laajentamista erilaisille uintiryhmille on tarkoitus lisätä tulevana kautena.
Taustalta löytyy Leivonmäen talousahdinko ja siten pyrkimys saada uimahallin menot ja tulot tasapainoon.
– Testaamme nyt uutta tapaa. Tarkoituksena on, että erilaiset ryhmät ja naapurikunnista uimaan tulevat kimppakyytiläiset varaisivat porukalla omia vuoroja. Silloin saisi omalle ryhmälle käyttöön tyhjän altaan ja varmasti sopivaan kellonaikaan, kuvailee Leivonmäen kunnanjohtaja Merja Ristikangas.
Uimahallissa on neljä pääkäyttäjäryhmää: koululaisryhmät Leivonmäeltä ja naapurikunnista, vesijumpparyhmät, yksityiset ryhmät sekä iltauimarit. Viikonloppuisin uimahallia vuokrataan yksityiskäyttöön entiseen tapaan.