UPM kertoi tiistaina aloittaneensa henkilöstön mahdollista lomauttamista koskevat yhteistoimintaneuvottelut Leivonmäen sahalla. Syksyllä kelirikkoaikana korjattavaksi tulevien leimikoiden nopeasti noussut hinta ja rajallinen tarjonta heikentävät UPM:n mukaan sahauksen edellytyksiä.
Kuusiryhmän johtaja Kari Hyvönen kertoo, että varautumalla lomauttamaan henkilöstöä varaudutaan mahdolliseen puupulaan syksyllä.
– Jos saamme tarpeeksi raaka-ainetta, lomautuksia ei tule. Muuten lomautukset ajoittuvat loppuvuoteen. Siellä jouduttaneen silloin tekemään vajaita viikkoja, sanoo Hyvönen.
Yt-neuvottelujen piirissä ovat kaikki sahan 65 työntekijää. Hyvösen mukaan sahan toiminnan lopettaminen ei ole näköpiirissä. Leivonmäen sahan vuosittainen tuotantokapasiteetti on 75.000 kuutiometriä kuusisahatavaraa.