Joutsa ja Leivonmäki saivat alkuvuoden aikana muuttovoittoa. Joutsaan muutti tilastokeskuksen tietojen mukaan 20 henkeä enemmän kuin kunnasta muutti pois. Leivonmäellä muuttovoitto jäi yhteen henkilöön. Luhangan muuttotappio oli vuoden alusta kesäkuun loppuun mennessä viisi henkeä.
Alhaisen syntyvyyden vuoksi väestönlisäystä ei tullut alkuvuonna yhteenkään seudun kunnista. Joutsassa syntyi tammi-kesäkuussa 17 lasta ja kuoli 37 henkilöä. Luonnollinen väestönvähennys oli siis 20 henkilöä, joten kokonaisväestömäärä oli kesäkuun lopussa täsmälleen sama kuin vuoden alussa.
Leivonmäellä syntyi alkuvuonna viisi lasta ja kuoli yhdeksän henkilöä, mikä vei alkuvuoden väestökehityksen kokonaisuudessa kolme henkilöä miinukselle. Luhangassa syntyi alkuvuonna kaksi lasta ja kuoli kymmenen henkilöä. Luhangan väki väheni alkuvuonna 13:lla.
Tilastokeskuksen tietojen mukaan Joutsan väkiluku oli kesäkuun lopussa 4058, Leivonmäen 1152 ja Luhangan 868. Koko seudun väkiluku oli 6078 henkeä.
Joutsan seudun väestötilasto löytyy Joutsan Seudun internet-sivuilta JS Extra -linkin takaa.