Joutsan kesäasukastoimikuntaan on saatu nimekäs ja edustava joukko henkilöitä. Toimikunnan jäseniin kuuluvat Eero Lankia, Jarmo Palm, Ilkka Töyrylä, Hannele Saarinen, Tarja Kantola, Leena Tikkanen, Tuula Niemi, Kalevi Aho, Pekka Elonheimo, Minna Ruohtula, Jenni Sarolahti, Kari Mänty ja Erkki Heinisalo.
Elinkeinojohtaja Eero Ahola ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Terttu Hentinen uskovat, että laajan yhteiskunnallisen kontaktipintansa ansiosta toimikunnan jäseniltä saadaan apua ja virikkeitä Joutsan kehittämiseen.
– Heillä kaikilla on side Joutsaan. Näkemystä ja kokemusta löytyy melko lailla kattavasti yhteiskunnan kaikilta sektoreilta. Kunta saa vinkkiä monesta asiasta ja sitä kautta käyttöönsä maailmalla olevan suhdetoimintaverkoston, kertovat Ahola ja Hentinen.
Monet toimikunnan vapaaehtoisista ovat joutsalaisille ennestään tuttuja. Esimerkiksi Eero Lankia, Ilkka Töyrylä ja Tuula Niemi ovat syntyään joutsalaisia ja hyvin maailmalla menestyneitä. Jarmo Palm on entinen Joutsan elinkeinojohtaja.
Muista mainittakoon Hannele Saarinen, joka toimii valtiosihteeri Sailaksen sihteerinä sekä Joutorannan asukas, ohjelmajohtaja Kari Mänty Yleltä.
Kesäasukastoimikunta kokoontunee noin pari kertaa vuodessa. Ensimmäinen kokoontuminen on sovittu pidettäväksi 12.8.