Tekstiilialalla tunnetun joutsalaisyrittäjä Anu Pylsyn työpajana toiminut vanha navettarakennus tuhoutui tulipalossa viikko sitten keskiviikkona. Joutsan palokunta sai hälytyksen kyseisenä päivänä kello 14.00. Saadun tiedon mukaan vanhasta navetasta kunnostetun ja laajennetun tuotantorakennuksen vieressä ollut rankakasa oli tulessa. Palomiesten ehtiessä paikalle tuli oli ehtinyt levitä kauttaaltaan suureen rakennukseen. Palokunta joutuikin todistamaan ensimmäisenä katon romahtamista sisään.
Rakennus paloi käyttökelvottomaksi. Vain lämpökeskus voidaan kohtuullisen työmäärän jälkeen kunnostaa. Palossa tuhoutuivat siis vanhaan navettaan rakennetut Pylsyn työskentelytilat kaikkine välineineen sekä muun muassa puuliiteri sekä toimistotilat.
Sammutustyöt jatkuivat koko päivän ja jälkivartointia talon oma väki teki vielä yölläkin.
Torstaina paikalla tekivät palonsyyntutkintaa poliisin tekniikkaryhmä Jyväskylästä. Palojätenäytteet analysoidaan KRP:n laboratoriossa Vantaalla.
Palopäällikkö Petri Hammar kuvailee palopaikalla vallinnutta kuumuutta valtavaksi. Palomiesten onnistui suojella päärakennus sekä talousrakennus leimahtamasta myös tuleen. Talousrakennuksen maalipinta ehti jo kärsiä pahoin. Tilanteessa vallitsi kova, puuskittainen tuuli, joka onneksi puhalsi pois päin päärakennuksesta. Tuuli lennätti palavaa kattomateriaalia ympäri aluetta, mikä aiheutti pari kappaletta maastopalonalkua ympäristöön.
Sammutustyöhön osallistui kymmenen yksikön miehet. Myös naapuriapua Savon puolelta Kangasniemeltä ja Hirvensalmelta tuli palopaikalle. Niinpä yksin säiliöautojakin oli kolme kappaletta rahtaamassa sammutusvettä.
Kyseessä on Joutsan tuhoisin tulipalo vuosiin.