Riuttatien vesihuoltotyömaalla työskennellyt mies menehtyi viime viikon tiistaina jäätyään maamassojen puristamaksi työmaakaivannon sorruttua. Vuonna -71 syntynyt hartolalaismies kuljetettiin onnettomuuden jälkeen ambulanssilla sairaalaan, jossa hän menehtyi saamiinsa vammoihin. Hartolalaismies työskenteli luhankalaisen aliurakoitsijan palveluksessa.
Työt kohteessa keskeytettiin onnettomuuden jälkeen loppuviikoksi. Joutsan poliisi suoritti onnettomuuspaikalla teknisen tutkimuksen seuraavana päivänä. Myös Keski-Suomen työsuojelupiiri on pitänyt tapahtumapaikalla oman katselmuksensa. Lausunnot tapahtumasta valmistuvat lähiviikkoina. Kaikkineen onnettomuuden tutkinnan arvioidaan kestävän jopa kolme kuukautta.
Vesihuoltotyömaan töiden piti alkuperäisen suunnitelman mukaan valmistua 16.6. mennessä. Tielaitoksen Jyväskylän palveluyksikön päällikkö Pekka Syrén arvelee, että onnettomuus ja sitä seurannut tutkinta viivästyttävät töiden valmistumista ainakin viikolla.